Den bedste hvedekims Koi Foder

Aquakoi’s anbefalinger til fodertyper i vinterhalvåret

Læs mere her i indlægget omkring fodring af koi fisk i koldt vejr, samt anbefalinger om den bedste vinter koi mad, der for øjeblikket er på markedet for optimal vinter ernæring af dine koi fisk.

Hvad er koldtvands koifoder?

Efterhånden som vandtemperaturerne afkøles under opbygningen til vinteren, begynder en kois stofskifte at bremse, indtil til sidst en proces kaldet "torpor" (omtales som "dvaletilstand" i hobbyen) overtager, som tillader koi at overleve selv de koldeste vintre med minimale energi krav. Dette sker normalt, når vandtemperaturerne rammer omkring (10 ° C), og vil fortsætte indtil foråret, når vandtemperaturerne begynder at stige igen.

Hvedekimsfoder er designet til at hjælpe med fordøjelsen, samt give langsommere energiudgivelse til koi om vinteren.

Selvom koi vil begynde at spise mindre i koldere vejr, skal de stadig fodres, indtil dvaletilstanden sparker helt ind, så de har tilstrækkelige fedtdepoter til vinteren. Det er normalt tidspunktet hvor dam ejere og fiskere kan skifte deres sommerfoder til en vinterfoder, der ofte indeholder noget kaldet "hvedekim" som en af de primære ingredienser.

Koldt vejrs koi mad er normalt designet til at supplere en fisks langsommere fordøjelse, der indeholder ingredienser, der er nemmere at behandle og energi, der er langsommere at frigive i forhold til sommerfoder. Da en kois stofskifte og spisevaner er direkte relateret til vandtemperaturen, kan det at skifte til et "langsommere frigivelses" vinterfoder lyde som en attraktiv mulighed under opbygningen til deres dvaletilstand. Der er dog stadig nogle aspekter, der skal tages i betragtning for at sikre, at din koi får den bedste ernæring fra et hvedekims koifoder, da der er meget misinformation omkring hvad der egentlig er bedst til vinteren.

Hvad er hvedekim? Er det faktisk fordelagtigt for Koi?

Hvedekim, eller kornkim, er den reproduktive del af hvede, der spirer og til sidst vokser en ny plante – fosteret om man vil. Fordelen ved hvedekim er, at den er naturligt høj i flerumættede fedtstoffer, vitaminer, mineraler samt en relativt høj råproteinværdi (20-30%). Det er også højt i komplekse kulhydrater, hvilket betyder, at den energi, den leverer, bliver mere gradvist frigivet i forhold til simple sukkerarter indeholdt i andre kimbaserede fødevarer.

Af denne grund har wheatgerm været brugt som en primær vinterfoder til at matche en kois sænkende stofskifte og fordøjelsessystem. Men er det virkelig så gavnligt som de fleste producenter siger?

Hvedekim er helt sikkert en stor kilde til komplekse fedtstoffer, vitaminer og langsommere frigivelse af kulhydrater, hvilket kan være meget gavnligt for opbygningen til vinteren, når fisken skal opretholde deres fedtdepot til dvaletilstand (torpor). Imidlertid er hovedproblemet med de fleste vinterfoder, at de kun indeholder plantebaserede proteiner og kulhydrater, og fisk har virkelig ikke fordel af denne meget plantemasse i koldere vejr. Dette skyldes, at kulhydrater simpelthen ikke er nødvendige, når energibehovet allerede er så lavt; men protein, fedtstoffer og essentielle aminosyrer er stadig gavnlige for at opretholde vægt og styrke. Hvis en hvedekims foder indeholder intet andet end plantebaserede proteiner og ingredienser, vil din koi få for meget af det, de ikke har brug for (carbs / energi) og ikke nok af hvad de behøver (protein / aminosyrer).

Dette problem kan elimineres ved at sørge for, at din hvedekims koifoder stadig indeholder en højkvalitets vandproteinkilde, såsom fiskemel, ansjoser eller krillmel. Dette sikrer, at koi fiskene får det bedste fra begge verdener, herunder de komplekse fedtstoffer og kulhydrater fra hvedekim, såvel som naturlige proteiner fra en vandbaseret kilde.

Koi Foder med hvedekim - Hvilke ingredienser er vigtige?

I lighed med vores artikel om koifoder til sommeren, vil vi her liste nogle af de vigtige ingredienser at se efter i udvalgt af foder til koldvand. Køb kvalitets koifoder fra Aquakoi så dine koi fisk får de rigtige ingredienser de har brug for.

1) Proteins procent og kilde

Selv i en vinterfoder, skal du stadig have en høj proteinprocent fra en akvakultur, som fiskemel.

Selvom du ikke har brug for så meget proteinindhold som sommerfoder, kan det være godt at holde protein ret højt, hvis du får koldt vejrfoder for at sikre, at din fisk får de korrekte mængder aminosyrer. I modsætning til plantebaserede proteiner (hvedekim inkluderet), der er blottet for aminosyrer, vil proteiner, der kommer fra en akvatisk kilde af kvalitet, indeholde masser af aminosyrer for at holde din fisk sund og stærk. Kvalitetsproteinkilder omfatter fiskemel, hvidt fiskemel, krillmel, ansjosmel og sildemel. Disse bør stadig være ingrediens nummer 1 eller 2 på etiketten på dit vinterfoder, hvilket betyder, at de repræsenterer en af ​​de højeste procentdele pr. Vægt af foderet - dvs. "Fiskemel, hvedemademel, sojabønnemel" osv.

Det er også godt at checke på på at råproteinprocenten i dit vinterfoder er ret højt, en god indikator for den samlede foderkvalitet. Vinterfoder er elsket af nogle producenter, da plantebaseret materiale er meget billigere at inkludere i sammenligning med dyre baseret. Fisk behøver ikke så meget plantemateriale (kulhydrater) i koldt vejr, da de naturligt bruger mindre energi, men kan stadig drage fordel af højt protein for at holde deres kropsfunktioner optimalt. En rå min protein på 30-38% er ideel i et vinterfoder, som hovedsagelig kommer fra både vandbaseret protein kilder og hvedekim.

2) Hvedekim indhold

En anden primær ingrediens, der skal udgøre en høj procentdel af både fedt og protein i vinterfoder, er hvedekim. Selvom råproteinværdien er omkring 20-30%, skal det samlede proteinindhold i fødevarerne være tættere på 10-15% (med de andre 15% +, der er fra fiskemel). Dette er helt acceptabelt, da den største fordel ved hvedekim er de tilsatte vitaminer, mineraler, komplekse kulhydrater og flerumættede fedtstoffer, som hjælper med at opbygge vægt og vedligeholde energi. En vanddyrs proteinkilde skal stadig udgøre den største mængde protein til koldt vejrfoder, med hvedekim, der blot supplerer det samlede proteinindhold.

3) Fedtprocent

Dvale handler om fedtdepoterne! Hvis du allerede har fodret din fisk en højkvalitets sommerfoder, har de sandsynligvis pakket et par kilo på allerede, men det kan stadig fortsætte gennem efteråret for at sikre, at din koi er komfortabel om vinteren. På den anden side kan for meget fedt også være dårligt, så du vil gerne søge en rå fedtværdi på omkring 4-10%, som er ideel til koldere vejr. Noget af dette fedtindhold kommer også fra hvedekim, men det vil blive inkluderet i den samlede fedtindholdsværdi, så du ikke behøver at lægge det til.

 

4) Vitaminer, Immunstøtte & Parasitbeskyttelse

Naturlig hvidløg kan hjælpe med at afskrække parasitter, som er et almindeligt problem om vinteren.

Et andet vigtigt aspekt af vinterfoder er vitamin- og mineralprofilerne, som skal indeholde en bred vifte af essenser for at øge et kois immunsystem. Topor (dvale) er en periode, hvor koi er mest sårbare mod infektioner og parasitter, så sørg for at de får alle de rigtige vitaminer og mineraler kan hjælpe med at holde deres immunforsvar skudt. C-vitamin, som regel i form af "ascorbinsyre, er særligt gavnligt til bekæmpelse af bakterielle og virale infektioner, så du vil gerne sørge for, at dette er inkluderet som et minimum.

Hertil kommer, at eventuelle immune boostere inkluderet i vinterfoder kan være gavnlige for dvaletilstand, herunder aquagen, torula gær, bi propolis, lactoferrin eller opimuim. Selvom det ikke er så vigtigt som basale vitaminer og mineraler, er en ekstra immunforstærker altid velkommen til at holde koi karperne pasforme i koldere måneder.

En endelig ting at tage hensyn til er tilsætning af nogen ingredienser til at bekæmpe parasitter, såsom orme og flukes. Koi er de mest sårbare om vinteren til parasitter, så foder, der indeholder naturlige afskrækningsmidler, som hvidløg, er et godt valg.

Aquakoi Anbefaler

Af hvedekims foder anbefaler vi klar Wheat germ fra Aqua master, det kan fås i 2 forskellige pellet størrelser, small eller large, og ingredienserner og fordeling af indholdet overholder alle de nødvendige retningslinker beskrevet i indlægget her.

Aqua Master's hvedekim foder indeholder en høj procentdel 38% råprotein, hvor størstedelen er fra fiskemel, krillmel og whatkim - hvilke er de 3 primære ingredienser. Dette gør foderet ens i proteinprocent til et sommerfoder, men du har den ekstra fordel af hvedekim, fordi det er fedtsyrer og ekstra vitaminer, der kan hjælpe om vinteren.

Det er også et godt valg af foder, hvis du gerne vil holde din koi ekstra levende ud over sæsonen, da den indeholder den syntetiske farveforstærker Astaxanthin. Dette, sammen med en varieret mineralprofil, giver stærke anti-oxidantfordele og god farveopbevaring. Selv om det ikke er så vigtigt for nogle havedamsejere i koldere måneder at holde farve levende, kan det være en attraktiv mulighed, hvis du vil have den maksimale farve, på vej ind i foråret.

Foruden mineralerne indeholder foderet alle de grundlæggende vitaminer, en koi karpe skal bruge for at holde sig sund i løbet af sæsonen, herunder vitaminerne A, C, D og E. Brewers Gær kan også findes her, som kan hjælpe med fordøjelsen og forbedre immunsystem af en fisk. Maden er også overtrukket i bacillus subtillize, som er en gavnlig bakterie fundet i fiskens tarm, som kan hjælpe yderligere med fordøjelsen og reducere affald fra mad - hvilket forbedrer vandkvaliteten.

Pelletsne er af mellemstore størrelse og blødgøres hurtigt, mens de flyder på overfladevandet. De er meget lette for både store og små koi at spise, og 4% rå fedtindhold bør være tilstrækkeligt til at opretholde fedtdepoter i vintersæsonen.

Et godt allround koldt vejrfoder med højt proteinindhold, immunforstærkere og farveforstærker! Perfekt til havedamsejere der søger at opretholde stærk farve i løbet af de koldere måneder.

Se også vores andre typer af foder fra Aquamaster, formuleret til dit rette behov, klik her for at se alt koifoderet fra Aquamaster

10264063_344097169106353_242136238740847


Acceptér Site use cookies